söndag 1 juni 2008

Juni!!!

Så äntligen vart det juni!
Nu är det sommar! Håller på att fixa det sista på balkongen, reglarna för nätet ligger på torkning efter ett lager lasyr (brun), sen ska det grova nätet på plats, köpte putsnät med rutor i 10x10cm, skydd mot katterna (våra hoppar inte ens upp på bordet om inte stolen är utdragen, men talgoxarna sitter gärna på vårat räcke, vilket innebär att svartvit gärna hoppar handlöst, vilket inte är så bra när vi bor 2 trappor upp, så detta får mer ses som fångstnät), sen kommer det även blir en utmärkt spalje åt alla våra klätterväxter, för nu jäklar har vi blomster på balkongen.

För tillfället växer det 5 st (olika färg) callie, humle (hon-varianten) slingerkrasse, blomma för dagen (både 1-årig och flerårig, dvs blå och rosa), massor av klockranka, blomsterböna, luktärtor (flera olika), svartöga, hänglobelia (4:a färger), riddarsporre, klematis, buskros, 3 sorters chilifrukter, någon lila afrikansk växt, akleja, tobaksplantor, flaskpalmer, någon spansk importerad sort som ingen vet vad den heter + 2 skitknasiga plantor som en bekants bekant tog frön ut en stadsträdgård (aj aj) frösådde och fick plantor på nästan alla, varav jag fick 2. Är nästan metern höga, håriga, en stjälk som får långa smala blad lite här och var. För tillfället så har jag knoppar på båda, många håriga knoppar. Fast blomman nickar hela tiden, vet inte om det är pga solen eller om den bara är lite dum.... =)

Har pysslat mera... men inte orkat ta bilder på det. Gjort klart albumet, gjort en LO och scrappat om min bas. Har fler saker jag vill göra men lite vila för händerna först.

Återkommer med lite bilder när jag pysslat klart.

//Pf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar